Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2020 00:31 - История на Българите в Европа след 160-та г. пр. Христа (1)
Автор: dichodichev1 Категория: История   
Прочетен: 417 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2020 01:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Към 160-та г. пр. Хр. от Согдиана, а по-късно и от Бактиана започнали да се изтеглят част от Бъгарпигте по посока на Европа. На тяхно място, в изоставяените земи, бързо започнали да се настаняват номадите тюрки, нахуващи от Източна Азия. Според БАН това изселванте се дължало на голямо земетресение, което нанесло огромто упостошение на столицята Балг (Балх). Без да се подценява това земетресение, но много по-важно за Българите е замърсяването на водете в морето,  реките и каналите, които свързвали отделните градове като магистрали (италиански разкопки след рзпада на СССР). Може голямото земетресение, което обхванало множество български градове, да е затворило оттока от Каспийско море през Тобол и Об, което да е причина за започване на гнилостни процеси в плитките води на Югозападното и ЗАПАДНОТО Каспийско море, което е много по-плитко (ПСА*). Така или иначе Българите след 160-та г. пр.Хр. се заселили в Северен Кавказ (змите между Азовско море, Каспийско море, Волго-Донския канал и хребета на Голям Кавказ). Точно от там между 140-та и 127 г. пр. Хр. тръгнал бълтгарският кан Вунд за да се засели в Мала Азия, край езерото Ван - давайки името му. 





Гласувай:
1



1. shtaparov - Версията за Бактрийския произход ...
08.03.2020 03:56
Версията за Бактрийския произход на Българите е интересна,но не се връзва с няколко неща:

1. Споменът за Българи в Памир е запазен почти до днес което прави съмнително мнението,че те са се изтеглили от там в годините преди Христа.
2. Сведението за Вундови Българи в Европа през III-II в. пр.Хр. (сега има опити да бъдат предатирани във II в. сл.Хр.) и това за Балагрии (=Балгарии) на север от Дунавската делта през II в. говори,че Българите по това време вече са били в Европа,а това прави мненията за наличието им в Памир още по-съмнителни.
3. Народът БОЛГИ (БЪЛГИ) в Британия,който свирел на гайди и пиел вино от черепи на убити врагове завладял Британските острови най-късно в VIII-VII в. пр.Хр. и дошъл с кораби там. Аз не мога да си представя как едни планинци,живеещи по чукарите в средата на Азия изведнъж ще се метнат на кораби,ще прекосят с тях планините а после ще заобиколят цяла Африка и ще изминат хиляди километри,за да стигнат първо Франция а после и Британия.
4. В ирландските саги е записано,че народът БЪЛГИ ("БОЛГИ") дошъл на тези острови от Тракия- не от Азия.
5. Царете на народа БЪЛГИ носели "пра"-Български имена но също и много от ахейците което означава,че дедите ни са наистина от Балканите още повече като знаем,че предгръцкия цар Дионис тръгнал точно от там и установил главните си бази именно в Памир. В Махабхарата (Маха Бхарата = Мага Богарата) наистина пише за Българи в Памир,но по времето на Александър такива в Бактрия вече не е имало което означава,че етнонимът на Памирските ни роднини е бил вече изчезнал или променен а споменът за тях- заличен.
6. При това положение остава да приемем,че още живият спомен за Българи в Памир се дължи на по-късна миграция на неголям брой наши сънародници от Европа към Азия,която може да е станала само по времето на Хуните (V-VI в.) или на Волжка България (X-XIII в.),но в никакъв случай по-рано от V-ти или по-късно от XIII-ти век! Аз лично залагам на датата V-VI в.: тогава е най-възможно Българи-несторианци (близки до манихейството и богомилското учение християни) да са отишли като християнско-манихейски мисионери в Памир,надявайки се да общуват лесно с потомците на Българите от Маха Бохарата,които по това време вече се наричали САКАЛИ а като избягали в Европа,променили името си на САКАЛАВИ и СКЛАВИ. Това не премахва вероятността наши роднини да са ходили в Памир преди и след V-VI в.,а само набелязва вероятната дата на най-голямото Българско преселение към Азия след Рождеството на Христос.
цитирай
2. kirk - Миного интересатно ... за "Бъгарпигте"
14.03.2020 01:53
Счупи тъпомера, както онзи, който измисли Тан-Нак-Ра=Тангра
И пак - "Махабхарата (Маха Бхарата = Мага Богарата,"... Маги Българката... Аз даже я познавам - работи на магистралата към Калотина, циганка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dichodichev1
Категория: История
Прочетен: 194526
Постинги: 266
Коментари: 337
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031