Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2022 14:48 - Защо е свещен Българският език - Бабин ден и Богинята Родителка
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 1514 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.01.2022 14:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Пазете се мили мои Българи родни, от "родолюбци" на фалша.

Изведнъж мнозина усетиха накъде ветровете духат последните години в България и тръгнаха от родното капитал да трупат.
Изведнъж взеха, че се сетиха колко богат, древен и криещ много тайни е Българският език.

Аз говоря за това отдавна и успях кучетата да разлая - съседите все по често надничат в страницата ми със зла умисъл. "Фасистът Зивков" не ни бил научил на правилната история, и как българите са "фасисти" се опитват да ме поучават от южната ни съседка. От Югозападната ни съседка направо ме псуват.


У нас "тракийски" историци ме убеждават колко тракийски е българският език и нехаят, че траки никога не е имало, няма и да има. Важното е съседите ни да са доволни. Иначе току виж се разбрало, че всички тия неразумни уроди, що се срамят да се наречат Българи, Божият народ, са просто дрънкане на празни тенджери.  

И у нас дрънкането на празни "родолюбиви" тенджери започва да взима заплашителни размери. Сетил се някой изведнъж, за думата род в българския език. Колко важна му била тази дума - и не пропуска да изреди имената на всичките си умрели роднини, и себе си начело да постави. Каква по-добра реклама от хубавата българска дума род, нали?!
Тази дума не е изтривалка за всички крака - тя е пълна със смисъла на сътворението, тя не е просто мъртвите имена на починалите ни роднини, Бог с тях.

Човешката душа е по-голяма от едно име, по-голяма е от едно тленно тяло, по-голяма е и от напъните за саморекламиране на гърба на рода.


С думата Род Дедите ни са изразявали в древността на своето сътворение преди всичко почитанието си към Създателката на света Богинята Ра - Родителката. Те са знаели, че Ра ражда, Ра радва, Ра даРа дарява, Ра Да / Ра Даде всичко. Рада е кореновата дума на днешната българска дума Род, Родина (РаДана), НаРод (На Ра Дан / Даден в името на Ра Богинята). И родословието ни е дадено Ра да благословим ( Ра Да Словим), Богинята да споменуваме за нейната сила и дарове на живота, с които ни е обсипала.

Българският език ни учи, че истинският Род при Божествеността отвежда, Човек Божие чедо е, преди всяко друго родство.


Освен Ра Дедите ни са наричали Богинята си Ба Ра - Баба Ра, или просто Бара (думата бара и днес съществува в езика ни). Баба Ра е станало постепенно Бра / Пра, Първа, Прамайката и други. На Ра са кръстени и величествените ни планини Рила и Родопи.

Езикът ни е Божествен, целият във възхвала на Божествеността е създаван, затова и до днес е жив, и до днес е свещен.  
Но за езика на Божите ни предци душа е нужна за разбиране,... а не алчност и тщеславие.  

Днес е празник именно на тази Богиня Бабата Ра - Родителката  

Честит празник на Бабата, най-старата и велика богиня на Българите от Балкана!

Дедите ни от незапомнени времена са почитали Бабата, Прамайката на сътворението. Наричали са я Ба, Баба, Бата, Боговата и това име е разнесено по целия свят. От думата Ба произлиза и днешната българска дума Бог с кореновите древнобългарски думи Ба / Бъ и Гъ / Ге (Земята). Бог е Богинята на земята.

С падението на човешкия ум и засилването на неговото отроче човешкото его женският образ на Богинята като любяща майка, раждаща и поддържаща живота във всички негови проявления е загубен. Човекът е станал страхлив, без доверие в съществуванието, агресивен и непочтителен. Този процес се е развил постепенно през хилядолетията, и Божествеността е приемана вече не като Божке, Богиньо моя, а като Бог - строг, осъдителен, наказващ. Бог Отец, който е готов сина си на кръста да окачи и да го осъди на мъчителна смърт, предаден и унизен. Садистичният Бог на някои религиозни деноминации днес е кулминация на хилядолетния процес на падението и объркването на човешкия ум, криещ страха си в заблуди, канони, политически и финансови системи, кървави оръжия и войни. С такъв изплашен и поради това войнстващ ум, хората днес живеем в барутен погреб, разпалващ се от война след война.

Време е ние Българите, да си спомним благостта на Дедите си, Хората от Балкана, Божият народ на Богинята Създателка, на Любовта и Светлината, Народът на Душата.
Пазим тази своя древна благост в традициите си, песните си, наричанията си, народните си празници.  

Честит празник, Баби Мои, дъщери на Богинята на Живота.  

- https://www.youtube.com/channel/UCYrQivbplBe1b-KY4Nqwunw   

- Алия Ошо  



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015867
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031