Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2022 10:18 - Водещата западна медия изтрива видео, критикуващо Украйна
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 532 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2022 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Водещата западна медия изтрива видео, критикуващо Украйна

Наталия Усманова казва на репортери, че екстремистите от Азов „ни държаха в бункера“ в продължение на два месеца и не позволяваха на семейството й да напусне, използвайки хуманитарните коридори, създадени от руските войски.

от  Джонас Е. Алексис, помощник-редактор - 10 май 2022 г 4476   

     image Военна зона

Позовавайки се  на „несъответствия в съдържанието“,  германското списание Der Spiegel премахна видео, показващо показанията на евакуиран от мариуполския завод „Азовстал“, крепост на неонацистките бойци от Азов и други украински бойци.

Жената във видеото е разкрила, че семейството й е основно лъгано, държано за заложници и използвано като жив щит от украинските бойци.

Друг германски вестник,  Junge Welt , забеляза изтриването в четвъртък вечерта. Според JW Der Spiegel  публикува  триминутното видео в понеделник. В него участва Наталия Усманова, която е работила в Азовстал преди конфликта и се е приютила там със съпруга и децата си.

В записа Усманова казва на репортери, че бойците на Азов  „ни държаха в бункера“  два месеца и не позволяваха на семейството й да напусне, използвайки хуманитарните коридори, създадени от руските войски.

„Те се скриха зад факта, че се предполага, че са загрижени за нашата безопасност“, каза  Усманова според немски превод, добавяйки, че семейството й е многократно крещено  „Върнете се в бункера!“ 

„Украйна умря за мен като държава“, каза  Усманова в края на показанията си.

Der Spiegel заяви, че е получил видеоклипа от Reuters и че то е временно свалено  „поради несъответствия в съдържанието, които впоследствие бяха открити“.  Помолен да уточни предполагаемите несъответствия от РИА Новости, Der Spiegel каза, че  "все още са в процес на изясняване на този въпрос".

Видеото, публикувано от Ройтерс, обаче е дълго само минута и Усманова говори за интензивността на артилерийския огън и трудния живот в бункера. И двата видеоклипа идват от едно и също интервю с множество медии – включително РИА Новости, което потвърди автентичността на забележките на Усманова от сега изтрития клип на Spiegel.

Вместо видеото германското списание вече публикува снимка на Усманова в автобус с други цивилни, направена от фотограф на РИА Новости на 1 май.

Показанията на Усманова директно противоречат на твърденията на бойците от Азов и правителството в Киев, че Русия предотвратява евакуацията на цивилни от комплекса Азовстал. Москва многократно е отваряла хуманитарни коридори от района. ООН съобщи, че още 500 цивилни са били евакуирани от централата през нощта между четвъртък и петък.

Русия атакува съседната държава в края на февруари, след като Украйна не изпълни условията на Минските споразумения, подписани за първи път през 2014 г., и евентуалното признаване от страна на Москва на републиките Донецк и Луганск в Донецк. Протоколите с германско и френско посредничество бяха предназначени да дадат на отцепилите се региони специален статут в рамките на украинската държава.

Оттогава Кремъл поиска Украйна официално да се обяви за неутрална страна, която никога няма да се присъедини към водения от САЩ военен блок на НАТО. Киев настоява, че руската офанзива е била напълно непровокирана и отрече твърденията, че е планирал да си върне двете републики със сила.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. fun1001 - ...верно е, и ''двата''..воюващи лагера,
18.05.2022 10:32
се ръководят, и манипулират, от ЕДИН Център...

ПЕЧАЛБИте, са им...огроомнии...
дори, и сега, когато, спорим, и се нападаме тук..
ТЕ, печелят, от Трафика, на MAGA...
the most..
Largest High Tech Companies, in the WEB/ World..

цитирай
2. zahariada - Да
18.05.2022 10:44
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39899766
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930